CP-PA | Discurs de Crida Premianenca a l'acte institucional de l'11 de setembre de 2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
15 SETEMBRE 2014
 • Premianenques i premianencs,

  De nou el calendari ens ha portat a trobar-nos al voltant del petit monument a Rafael de Casanova, que ara fa 300 anys defensà la ciutat de Barcelona davant la invasió de les tropes borbòniques.

  Enguany celebrem el tricentenari del final de les llibertats del poble de Catalunya, del final d'un estat que mai ha deixat de ser present a les ments de les generacions i generacions que habitem el territori dels Països Catalans i que compartim una llengua, una cultura i unes arrels comunes, però encara més, que compartim somnis comuns i que d'un temps ençà,  augmenten al carrer amb manifestacions col•lectives més multitudinàries que mai!

  Pensar en un futur millor davant d'un present del tot injust, desigual. El lema de l'esquerra independentista i de més sectors de l'esquerra rupturista reflecteix aquest estat d´ànim i una voluntat: independència per canviar-ho tot. Un tot que implica obrir processos constituents als Països Catalans, construir la República Catalana, trencar el règim i el model social i ecològicament insostenible que l'acompanya.

  Ara és l'hora de fer entendre al món la necessitat de construir un nou país on les fronteres serveixin per impermeabilitzar-nos de la corrupció generalitzada, dels privilegis d'uns pocs i de la pobresa de molts, dels desnonaments, dels ERO, del sexisme, dels adoctrinaments, de les morals retrògrades, del racisme i la xenofòbia; i pel contrari fer de les fronteres un espai permeable per tots aquells pensaments de llibertat, de solidaritat, de convivència, de respecte però, sobretot,  de felicitat.

  Ara és l'hora d'acabar amb el marc jurídic actual definit per la constitució postfranquista espanyola del 1978 i desplegat pels diferents estatuts d'autonomia, així com les lleis de base de règim local, que presenten uns dèficits democràtics inacceptables des d'una òptica de defensa de les llibertats i de la sobirania popular.

  Ara és l'hora de crear alternatives, d'impulsar canvis des de baix, implicant-nos als barris i als municipis; de definir des de la base el model de país que volem al servei de les classes populars, de la classe treballadora i de la gran majoria social. Ens cal un municipalisme actiu, de ruptura amb el model actual i de major implicació per canviar de base aquest món.

  La perspectiva del referèndum sobiranista ens planteja un repte i una ocasió rupturista ineludible. El nostre doble Sí determinarà un nou curs en la construcció nacional. La consulta es farà i, si cal, practicarem la més legitima desobediència civil davant de l'estat, el règim i l'odre dominant.

  Fa temps que és l'hora de la independència i dels canvis socials més urgents, i de fer-ho des d'una perspectiva transformadora.

  Des de Crida Premianenca-Poble Actiu us desitgem una bona Diada de lluita per la llibertat del nostre poble i de solidaritat amb tots els pobles del món que lluiten per la seva llibertat.

  Visca els Països Catalans!

^