ICV-EUIA-E | Nosaltres parim, nosaltres decidim!
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2012-2015
03 MARç 2014
 • Els membres de la Coalició d'Esquerres de Premià, ICV-EUiA, volem expressar el nostre rebuig a la contrareforma de la llei de l'avortament, que és un atemptat contra els drets de les dones i implica una involució que només té el suport dels sectors més retrògrads de la societat.

  Aquesta llei ens tornaria als temps dels “avortaments de primera i de segona”, en paraules de Cristina Bigordà, presidenta de Dones amb Iniciativa.

  Per a Bigordà, negar el dret al propi cos és un retrocés democràtic que respon a una voluntat política: “satisfer la jerarquia eclesiàstica i mantenir les dones subordinades als interessos i privilegis del patriarcat”.

  L'Organització Mundial de la Salut reconeix que restringir les interrupcions voluntàries de l'embaràs legal no redueix el nombre d'avortaments, sinó que augmenta el perill per a la salut i la mortalitat de les dones.

  Volem recordar que el Parlament català va comprometre's a defensar el dret al propi cos. El passat mes d'octubre de 2013, la cambra va aprovar la resolució del moviment feminista sobre drets sexuals i reproductius, presentada per ICV-EUiA en el marc de la “Campanya pel dret a l'avortament lliure i gratuït”.

  El compromís adoptat pel Parlament es concreta a blindar les garanties i protegir els drets que atorgava la Llei orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs a dones i professionals.

  La Coalició d'Esquerres de Premià expressa el seu rebuig a aquest atac contra les dones, i se suma a la crida a mobilitzar-se per aturar la contrareforma proposada per la dreta més rància i retrògrada.

^