ICV-EUIA-E | Les conclusions del Síndic sobre el procés participatiu del Port
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2015-2019
21 FEBRER 2016
 • Dijous 11 de febrer es fa la darrera sessió del procés de participació del port, un procés participatiu que hagués pogut ser molt més ambiciós i enriquidor, i que tal i com vam explicar reiterades vegades a l'equip de govern, era un error aprovar la modificació del pla del port sense esperar els resultats del procés participatiu demanat per la plataforma, i fa uns dies el Síndic de Greuges ens va donar la raó.

  El dictamen del Síndic diu textualment “Que es podia sotmetre a debat ciutadà la modificació del Pla, pendent aleshores d'aprovació provisional”.

  El síndic recorda també, tal i com vam fer nosaltres al ple, que la modificació aprovada per l'equip de govern amb el suport del PP i Ciutadans, no és definitiva, amb procés participatiu o sense, la decisió final depèn d'un “informe de l'Administració de l'Estat en matèria de domini terrestre”. El més curiós és que aquestes conclusions no son pas originals del Síndic, sinó que formen part d'un informe dels serveis territorials de l'Ajuntament, de 2 de setembre de 2015, és a dir previ a l'aprovació de la modificació al ple.

  I tampoc ha estat mai cert que la possibilitat de construir dues superfícies comercials de 1.300 m2 no fos una decisió del ple de Premià, ja que sense la modificació aprovada, la concessionària mai hagués pogut obtenir el permís per fer-les, sinó que només podia desenvolupar el pla del 2010. És a dir amb locals inferiors a 600 m2 i amb activitats completàries a l'activitat portuària.

  Sí era cert que aquesta era l´última decisió sobre la que el ple s'havia de pronunciar i per tant un cop aprovada perdia la capacitat d'influenciar sobre el projecte, i el procés participatiu quedava incomplet, sense una de les principals armes per poder incidir en el projecte final del port.
  I això, és el que ara el Síndic a resolt. Això, i que l'Ajuntament va incomplir el seu propi reglament de participació.

^