L'ordre del dia del ple de novembre comptava per primera vegada en molt de temps amb més punts per a aprovar que no pas mocions o preguntes, com venia succeint els darrers mesos. Amb tot, la sessió no va estar exempta de debat polític. El ple, de fet, va començar amb un incident. Es tractava de començar amb la lectura del manifest pel dia internacional contra la violència vers les dones. Els regidors de Ciutadans no tenien coneixement del document i no el volien llegir sense revisar-lo, per la qual cosa no van participar de la lectura quedant en l'acta com que no li podien donar suport. El portaveu Josep Maria Cano es mostrava molt dolgut al final de la sessió.
Ja dins els punts de l'ordre del dia, l'equip de govern passava a aprovació l'informe semestral de control sobre el grau de compliment de les 46 mocions aprovades al Ple des del mes de maig. L'oposició no es va mostrar precisament satisfeta de l'informe ja que, al seu entendre, a banda de ser un document molt menys detallat que l'anterior, presentava inexactituds. Com a exemples, la intervenció del regidor d'ERC Pep Ripollès. Però qui es va mostrar més contundent en la crítica va ser Pau Pañella, de Crida Premianenca. L'alcalde Miquel Buch va contestar recordant que l'informe l'havien elaborat treballadors municipals, pels quals va demanar respecte, en un trimestre molt difícil, va dir, com a conseqüència de l'explosió del 18 de setembre.
Aclarit això, els regidors del govern van prendre la paraula per clarificar els dubtes de l'oposició sobre el grau de compliment de les mocions que afectaven a les seves àrees respectives.
Tornarem després als punts que presentava el Govern. Ens fixem abans en la moció que presentava inicialment Crida Premianenca per transformar la masia Can Salomó en un equipament per als joves, la proposta guanyadora, si ho recordeu, dels pressupostos participatius pel 2017. Del debat de la moció es va poder extreure que hi havia hagut moltes converses prèvies al ple per a mirar de consensuar el text per deixar clar que l'espai el podrien fer servir altres entitats a banda dels escoltes, i fins i tot que podria tenir altres usos. Amb tot, no tots els portaveus les tenien totes. La regidora de Crida Brenda Bar defensava la moció, i també hi va haver intervencions de Joaquin Briones, del PP, Rafa Fernández de la Coali, Josep Maria Molins, d'ERC, David Gutiérrez, del PSC, Rubén Martínez, de Ciutadans, el regidor de Joventut Eloi Maristany i l'alcalde Miquel Buch.
Tot i el debat, la moció es va aprovar per assentiment.
Tornem als punts que presentava l'equip de Govern destacant un cop més els que venien de les àrees econòmiques, entre ells l'estat d'execució del pressupost del 3er trimestre l'any. Un cop més, aquí l'oposició d'esquerres va lamentar que hi hagués partides sense tocar, a la qual cosa el regidor d'Hisenda Miquel Àngel Méndez va recordar que es parlava de l'estat de les partides a data 30 de setembre. També es donava compte de la tramitació d'emergència d'algunes de les factures pagades per l'ajuntament a ciutadans afectats per les conseqüències de l'explosió del 18 de setembre i que pujaven a 31700€, bàsicament en àpats i productes de 1a necessitat. En aquest punt l'alcalde, i en nom de tots els grups va voler traslladat un agraïment a la tasca dels treballadors públics a partir d'aquella circumstància.
També en l’àrea econòmica es va explicar que es pagava als proveïdors amb una mitjana de 21,60 dies. Miquel Àngel Méndez.
I parlant de factures, la portaveu de la Coalició d'Esquerres, Elena Martín, va demanar pel que havia passat amb les factures de menjador de Saned. Méndez va contestar que s'estava investigant.
Altres punts presentats pel govern i aprovats, van ser la declaració com a deserta de la licitació per a l'explotació del quiosc de la plaça dels Països Catalans per manca de licitadors, o la desestimació d'un recurs a la retirada de la creu als caiguts per la Guerra Civil que hi ha al cementiri. Des de serveis territorials es presentava la sol·licitud de declaració de zona catastròfica arran dels aiguats, i un conveni de col·laboració entre Generalitat, Ajuntament i Marina Port en relació a l'execució de la rotonda del port, aquest es va aprovar, com tots els punts que fan referència al port, amb els vots en contra de Crida Premianenca i Coalició d'Esquerres.
Encara quedaven dues mocions. Una la presentava Ciutadans per instaurar el dia del rentat de mans amb sabó a les escoles. La va defensar el regidor Rodrigo Andrade.
La resta de grups van considerar que aquest tema s'havia de portar no al ple sinó al Consell Escolar Municipal. Amb tot es va aprovar amb el vot en contra de la Coalició d'Esquerres i l'abstenció de Crida. Precisament Crida presentava un altra moció en suport als estudiants que es van tancar en protesta al rectorat de la UAB ara fa 3 anys.
La moció es va desestimar amb els vots en contra de CiU, Ciutadans, PSC i PP.
Després d'un torn de preguntes es va donar per acabat el ple, abans però, la portaveu dels veïns de la de la Plaça de la Sardana, Laura Salomó, present a la sala ,va prendre la paraula. Salomó va agrair als grups que l'actual fos, va dir, el primer ajuntament que s'havia interessat per la seva problemàtica en 15 anys, per retreure'ls tot seguit, que s'hagin distret en polèmiques estèrils. Salomó va recordar als regidors que estan per sevir els ciutadans.