Crònica del ple de gener de 2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
18 GENER 2018
  • L'arribada de Rafa Navarro al plenari va ser un dels arguments principals de la primera sessió de l'any, però en vam tenir més. Podríem dir que sobretot n'hi va haver dos més; fem una mica de crònica del ple de gener.

    En primer lloc, i ben amunt a l'ordre dia, apareixia un punt sobre una temàtica que va convertir-se en recurrent perquè va reaparèixer després diversos cops a partir de pretextos diferents: les mocions de l'oposició. L'altre gran argument va ser, ja ho anunciava també l'ordre del dia, el nomenament del Patronat com entitat de l'any 2018.

    En relació al tema de les mocions, com hem dit només començar es donava compte del decret sobre l'informe semestral que elabora l'Ajuntament respecte del grau d'acompliment de totes les propostes de l'oposició aprovades pel ple. Val a dir que aquest informe, que s'ha instituït recentment al consistori premianenc, constitueix un baròmetre interessant sobre el volum d'actuacions que es duen a terme per iniciativa dels grups que no estan al govern, i a la vegada serveix també per fer un repàs, en molts casos, als temes que han protagonitzat en el decurs dels últims mesos els debats més candents entre govern i oposició. Ahir, amb l'informe a les mans, els portaveus dels grups que van impulsar aquestes mocions van fer balanç i, en la majoria dels casos, van retreure al govern que no s'haguessin executat encara algunes de les resolucions aprovades o bé que no s'haguessin executat segons el que estipulaven les mocions: van sortir, com diem, molts temes que us hem anat explicant en cròniques com aquesta, i en resum ens quedem amb la crítica que es va anar destil·lant que moltes vegades el govern no estaria atenent convenientment allò que s'ha aprovat al plenari quan la proposta no provenia, justament, del mateix govern. Ens quedem amb una intervenció del regidor de Crida Premianenca Andreu Mumbrú en aquesta direcció i la rèplica de l'alcalde Miquel Àngel Méndez:

    Abans de continuar ens aturem un moment perquè arran d'aquest punt i d'aquestes actuacions pendents que va reclamar l'oposició, el grup d'ERC va recordar que continua sense donar-se compliment a la moció que van impulsar sobre el centre documental amb els arxius de Joan Gómez, un tema que ha estat notícia els últims dies. EL tema es va tractar en aquest moment del ple i va reaparèixer al final de la sessió perquè ERC va presentar una pregunta específica sobre la qüestió. Doncs bé, la notícia és que ahir l'alcalde va anunciar que la setmana que ve tindrà lloc finalment una reunió entre el govern i el mateix Joan Gómez, a la qual també es convida els regidors republicans:

    Com diem l'altre tema que va brillar amb llum pròpia a la sessió d'ahir, radicalment amable, ens portava al Patronat Social Premianenc, entitat que enguany celebra 90 anys de vida: el ple la va nomenar Entitat de l'Any 2018, un nomenament que d'un temps ençà es fa en els primers plens de l'any perquè es vol que qui el rep pugui participar amb aquesta condició en un seguit d'esdeveniments públics més enllà de fer-se càrrec del pregó de Festa Major.

    Com és preceptiu, els portaveus dels grups es van dirigir a l'entitat per felicitar-se i assenyalar els seus mèrits i després va parlar la mateixa associació per boca del seu president Jaume Planes.

    Fora d'aquests temes assenyalem breument un parell o tres de qüestions més que van aparèixer ahir al ple d'ahir: arran de la renúncia de Miquel Buch es va donar compte dels decrets que estableixen les delegacions de l'alcalde a les tinences d'alcaldia, junta de govern local i regidories (que són les mateixes que hi havia amb Buch, però que legalment cal tornar a passar per ple) i també, en un altre àmbit, es van aprovar les fires d'interès local que tindrà aquest any 2018 Premià de Mar a efectes tributaris: aquí fem notar l'increment important de fires que hi haurà, ja que es passarà de 7 a 17 fires, 17 fires que -com diem- per la seva condició de fires d'interès local no suposaran el pagament de cap taxa per part dels firaires.

    I tanquem amb una pregunta de Crida Premianenca que ens portava de nou a l’àmbit de les mocions; segons es va explicar el setembre passat aquest grup va impulsar una moció a fi de controlar i perseguir la publicitat sexista al nostre municipi, però en aquest moment es va convenir que abans d'entrar al ple la iniciativa seria debatuda i treballada a la Taula de Gènere. Doncs bé, Crida preguntava ahir perquè encara no havia arribat el text al ple, a la qual cosa la regidora d'igualtat va respondre que s'estava a l'espera que aquest gener torni a reunir-se la Taula de Gènere. Crida s'hi va avenir, però va manifestar que un debat com aquest hauria de poder tractar-se al ple en qualsevol cas, sens perjudici que pugui analitzar-se també en altres instàncies.

    Crònica elaborada per Ràdio Premà de Mar 

^