Crònica del ple de febrer de 2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
01 MARç 2018
  • Les mocions, sobretot les dues que feien referència a l'ensenyament, van tenir el protagonisme del ple de febrer que s'albirava prèviament, però la sessió va deixar altres qüestions importants que fins i tot, alguna d'elles, desconeixíem. Una sessió llarga, i això que alguns dels punts de l'ordre del dia no van arribar a tractar-se, com la moció que presentava Ciutadans per obtenir el segell de reconeixement de Ciutat Amiga de la infància, que es va retirar per considerar que era resolutiva i, per tant, requeria d'informes previs. Tampoc no es van fer les preguntes que Crida Premianenca volia adreçar al regidor de Comunicació Rafa Navarro perquè aquest no es trobava present a la sessió.

    Anem però als punts que sí es van tractar. D'entre els que presentava a aprovació el Govern destacaven especialment els que arribaven de les àrees econòmiques. Sobre la qüestió, partits de l'oposició com la Coalició d'Esquerres, ERC o Crida Premianenca van lamentar que no s'haguessin gastat partides com els ajuts a comerços afectats per obres, les beques a la FP dual o pels nens amb necessitats educatives especials, entre d'altres. Però va ser en la discussió del punt que tractava les modificacions pressupostàries de crèdit extraordinari quan ens vàrem assabentar de la sentència, emesa el passat desembre, que desestima el recurs presentat contra una sentència anterior que obliga l'Ajuntament a pagar a l'empresa Josel, la marca de Núñez i Navarro, 528.000€ més altres 121.000€ d'interessos pel temps que l'Ajuntament va estar sense concedir la llicència de construcció d'una fàbrica a Can Sanpere. Ho mencionava l'alcalde i s'hi varen referir grups de l'oposició, que ja coneixien la situació. Escoltem Miquel Àngel Méndez, Josep Maria Molins d'ERC, Josep Maria Cano de Ciutadans i Andreu Mumbrú de Crida Premianenca.

    El punt es va aprovar amb els vots a favor dels grups del govern, CiU i PSC, Ciutadans, ERC, i PP. La Coalició d'Esquerres i Crida Premianenca van votar en contra.

    També en els punts econòmics es va aprovar, no sense divergències d'opinió, la declaració d'especial interès del Centre Esportiu Municipal que implicava una bonificació en l'IBI perquè dugués a terme accions de caire social. El punt es va aprovar amb el vot contrari de Crida Premianenca. I encara un punt important que va entrar fora de l'ordre del dia i que consistia a aprovar un informe desfavorable d'Intervenció a l'increment de les tarifes de l'aigua que proposava Sorea. El punt es va aprovar per assentiment.

    I entrem ja en el capítol de les mocions del qual destacava la que presentaven conjuntament tots els grups en defensa de les línies de P3 i 1er d'ESO que Serveis Territorials d'Ensenyament es plantegen tancar. Joaquin Briones del PP i David Gutiérrez del PSC es van limitar a anunciar el seu vot afirmatiu. Elena Martín de la Coalició d'Esquerres, no es va estar d'acusar el govern municipal de culpar al Govern d'inacció en el passat. Des d'ERC, el regidor Pep Ripollès va dir que en aquesta ocasió el Govern havia reaccionat bé amb la carta adreçada a Ensenyament, però, com Elena Martín, va advertir que amb el mapa escolar fem tard. Des de Ciutadans, Josep Maria Cano va dir que el seu compromís era ferm en la defensa de les línies.

    I des de Crida Premianenca, la regidora Brenda Bar va qualificar d'injusta la iniciativa de Serveis Territorials. Per la seva part, l'alcalde Miquel Àngel Méndez va fer l'històric de la qüestió, va plantejar també la defensa de l'escola pública, però va recordar que el seu model era el que decidissin les famílies. La moció, naturalment, va comptar amb el vot afirmatiu de tots els grups.

    L'altra moció vinculada amb el món de l'Ensenyament la presentaven inicialment de forma conjunta la Coalició d'Esquerres, ERC I PSC i demanava a la Generalitat l'import endarrerit per a l'Escola Bressol. La moció es va aprovar per assentiment.

    ERC presentava una moció demanant que es portés a la comissió de Nomenclàtor que l'espai verd de la Riera que hi ha davant del Poliesportiu del Voramar portés el nom de plaça 1 d'Octubre de 2017, en commemoració de la data del referèndum d'independència. El regidor Pep Ripollès va relatar els fets d'aquella jornada en 1a persona i va exposar els motius de la moció, que es va acabar aprovant amb els vots en contra de PP, PSC i Ciutadans.

    També es va aprovar, aquesta amb les abstencions de PP i Ciutadans, la moció que presentaven PSC i ERC reclamant la recuperació del poder adquisitiu de les pensions.  

    Le preguntes de la Coalició d'Esquerres sobre la campanya de Nadal, la Shopping Night i les Cremes agrícoles, van tancar els punts de l'ordre del dia del ple de febrer.

    Crònica elaborada per Ràdio Premà de Mar 

^