ICV-EUIA-E | Premià: Ara és demà
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2012-2015
15 SETEMBRE 2014
  • A Premià de mar correm el risc que es perpetuï una manera de fer política que prioritza la propaganda als fets. Una manera de fer política que no es gasta les partides destinades a ajudes a les famílies.
     
    A Premià de Mar correm el risc que es perpetuï el govern de CiU, ara amb el PSC i abans amb ERC; un govern amb molta capacitat per prioritzar allò privat en lloc d'allò públic.
     
    Fruit de tot això i amb l'objectiu de crear un projecte col•lectiu engrescador i de trobar les eines adients per contrarestar aquesta deriva política, la Coalició de Premià va realitzar una assemblea oberta el passat mes de maig.
     
    En aquesta assemblea varem definir la nostra prioritat; la creació d'un front ampli, amb gent dels col•lectius, les associacions i els partits polítics de l'esquerra transformadora i rupturista. Per això vàrem iniciar trobades amb persones vinculades als moviments socials i culturals del poble i dels partits polítics d'esquerres.
     
    La Coalició d'ICV-EUiA en la nostra assemblea vàrem acordar també renunciar a tenir tot protagonisme en el procés que volíem engegar, establint que per a nosaltres el més important eren els fruits que aquest podia donar per al conjunt del poble. Malauradament no hem trobat les complicitats, per part de les forces polítiques d'esquerra, que creiem necessàries per crear aquest front ampli, valorem que per a alguns la dinàmica de les sigles ha pesat més que no pas les dinàmiques fetes des de baix i la necessitat de donar resposta a les demandes de l'actual situació.
     
    No obstant això, el procés que vàrem engegar continua, amb la participació de molta gent provinent de les lluites socials, educatives i veïnals del nostre poble. Entre tots estem creant una alternativa de govern on les polítiques d'educació pública siguin prioritat, on el dret a un habitatge digne es defensi amb fermesa, on la cultura i els espaïs públics no es privatitzin, i on s'aposti per un model de poble sostenible. Un model de poble que hem de fer i farem entre totes i tots.

^